Dromen bestaan : LOOOP

LOOOP, is een echte revolutie in wording, ze zet een grote stap in de verduurzaming van onze kleding en de gehele modewereld. Nieuwsgierig, bekijk gelijk deze LOOOP link dan word je net zo enthousiast als ik.

Hoe werkt het?

LOOOP is de naam van een alleskunner. Als jij een oud kledingstuk inbrengt maakt hij er in 5 uur iets nieuws van, ongelofelijk maar waar. De eerste staat nu in een H&M vestiging in Stockholm. Hoe het werkt? Je neemt een oud kledingstuk mee naar de winkel en stopt het in de machine. Daarna gaan alle maakprocessen die in de garen en confectie-industrie nodig zijn samenwerken. Eerst de reiniging van het kledingstuk, want het moet er weer als nieuw uitkomen. Dan wordt het versnipperd en van die kleine stofsnippers wordt gelijk een nieuw garen gesponnen. Daarna breidt de machine er in rap tempo een nieuw kledingstuk van. 

Jouw eigen KPD

Het meest duurzame is en blijft de juiste keuze maken, het veel dragen en goed onderhouden. Heb je wel eens in je kleerkast per kledingstuk nagedacht over de draagmomenten ervan? Doe het eens. Het kan verrassen en is reuze simpel. 

Bereken je eigen KPD ( Kosten Per Draagbeurt). Zo kom je erachter dat die dure broek, trui of jas helemaal niet zo duur is, omdat je die zoveel draagt. Als je actief met KPD aan de slag gaat vraag je jezelf bij de aanschaf van een nieuw kledingstuk tevens af: zal ik dit veel gaan dragen? Kan ik het goed combineren met wat ik al heb, inclusief accessoires ? Straks wordt het met deze Looop technologie nog gemakkelijker om je garderobe precies naar eigen wens aan te vullen en zo zelf weer nieuwe combinaties samen te stellen .

Een mensenleven is nooit CO2 neutraal 

Ieder weldenkend mens weet nu wel dat onze leefstijl te belastend is voor deze planeet. Dat we zelf, als organisme, al Co2 uitstoten is een gegeven waar we niet omheen kunnen.  Maar we kunnen wel verstandigere keuzes maken. Het Modesysteem heeft zichzelf uitgehold. Altijd maar jagen op iets nieuws maakt een mens wispelturig en dat heeft, weten we nu, planeet-vernietigende bijwerkingen. We moeten ons oude gedrag afleren en een nieuw gedrag aanleren. Want door de snelheid van het oude systeem zijn we het belang van draagbaarheid, kwaliteit en een tijdloos goed ontwerp vergeten. Stoppen met oud gedrag is geen sinecure, sla de geschiedenis er maar op na. Inmiddels hebben we geen andere keuze.

Kleding = zelfexpressie 

Zie je kleerkast iedere ochtend als jouw persoonlijke bemiddelaar, tussen het sociale veld waar je die dag instapt, jouw expressie-wens en waar je lichaam om vraagt. Toon een (eigenzinnige) keuze in je kleedgedrag die goed representeert wie jij op die dag bent en wilt zijn. Een goed begin van een dag begint met kleding die daarbij past. 

Regine Nusselein / trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik 

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!