TIJDLOOS vakantie geluk

In TMI

Het optimale vakantiegevoel voor mij is ‘tijdloos’ zijn, dat kan overal. 

De pauzeknop indrukken en niet meer loslaten. De dagen zijn totaal anders als je de versnellingsbak van het leven in z’n neutraal-stand zet. 

De N wordt Nu. Los van toen en straks, heerlijk. 

Digitale detox 

Probeer het eens, een DD: ‘digitale detox’. Even geen noodzaak tot volgen, liken en swipen. We worden SBB mensen en zeg nou zelf, een mens is meer dan een Stoel, Beeldscherm en Bed. Ons digitale leven is één grote afleidingsmanoeuvre aan het worden. Een vraag die mij blijft bezig houden is : zal technologie een hulpmiddel zijn en blijven we autonoom of creëert het nieuwe afhankelijkheid? Als jij daarover meer wil weten kijk dan 18 augustus a.s. naar Zomergasten (VPRO). Maxim Februari, jurist, filosoof en schrijver komt met verrassende gedachtes o.a. over deze breinbreker.

Ga van in het hoofd naar op het hoofd

Zet de realiteit even op een weldadige afstand. De “ongemakkelijker waarheid”  van opwarming, geo-spanningen en ongelijkheid lossen we voorlopig toch niet op. Het hoofd mag even leeg. Ontmoet de dwaasheid, verdwaal in humor en laat altijd je fantasie prikkelen.

Nadenken vanuit een leeg hoofd zorgt voor een ongelofelijke opbrengst, daar heb na je vakantie nog weken plezier van.

Toch begint het gemiddelde vakantiegeluk jakkerend op vliegvelden of jagend op autowegen samen met die onbedwingbare nijging om jezelf te blijven ondervragen of je alles hebt ingepakt.

 Mijn advies travel ultra light: 

Pak je jeans, linnen blouse en zomerhoed: 

ga van in het hoofd naar op het hoofd.

?⚓️?

 

Regine Nusselein / trendwatcher duurzaamheid en nu even weg

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!