‘MOED MOET’ nu

In TMI

‘Moed moet’ was een uitspraak van dhr Frits Philips. Het kan niet treffender voor nu vind ik want……

Er reisde eens een zekere familia Corona vanuit China naar hier. Niet uitgenodigd, geen visum, zeer opdringerig gedrag met criminele karaktertrekken en bizarre bijbedoelingen.

Paradoxaal

Ze arriveert op een moment waarop wij hier de samenhang tussen de dingen wat gingen vergeten. We beseften niet meer dat wij zelf niet meer zijn dan een piepklein onderdeeltje van een groot en sterk ecologisch systeem waar we waarschijnlijk nooit helemaal vat op krijgen. We zijn nota bene zelf, lang geleden, ontstaan uit zo’n een virus, wat de wetenschap beschouwd als een ‘ schitterend ongeluk.

Sluipmoordenaar

Van Sinterklaas en de Kerstman weten we dat ze direct na 6 en 27 december huiswaarts keren en straks de Paashaas ook. Maar Familia Corona? Geen idee. Gezien hun reislust met imperialistische trekken, haar opdringerige karakter en de ronduit destructieve streken die de familie in het geniep uithaalt, lijken we ten prooi gevallen aan een sluipmoordenaar met plannen voor een internationale staatsgreep.

leefregels in nieuw beton gegoten

Zelf-isolatie en sociale onthouding kregen we als nieuwe gedragscode aangereikt. Ander halve meter afstand als meetlat. De opdracht: bewaak je eigen gezondheid goed. Wie hoest en griepig is blijft thuis. Onze nationale overheid is hierin projectleider. We worden massaal onder de wapenen geroepen. Alles-op-alles om Corona tot onze orde te roepen.

In de tussentijd moed vatten om blij te worden van een schonere lucht en waterkwaliteit, hoorbaar fluitende stadsvogels en onze eigen nieuwe inzichten. Als dit voorbij is, is onze wereld veranderd, wijzelf incluis. ‘moed moet’ want Corona- leed is er in overvloed, Corona- voordelen moeten we nog gaan ontdekken.

Covid-19, een Changemaker & virologen zijn nu de trendwatcher

De wereld heeft nu andere specialisme nodig. Niemand weet waar dit heen gaat. Virologen zijn de nieuwe waardevolle trendwatchers geworden. Wij kunnen alleen maar toezien hoe Corona diep  ingrijpt en flinke sporen zal nalaten. Ze dwingt ons nu tot een systeemverandering in een al nieuwe werkelijkheid. Even staat niet de economie op de eerste plaats, maar het humane welzijn in al zijn facetten met als belangrijke bijvangst een verdieping van ons aller bewustzijn. Dit jaar gaat voor ons allemaal een moeizaam kroonjaar worden. Maar houdt moed er komt een einde aan en wat zullen we blij zijn als we kunnen inburgeren in het nieuwe normaal.

Einde van de sociale onthouding, omhelzing van een nieuwe toekomst.

Daar kan geen virus tegen!

Regine Nusselein / trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik.

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!