De zomer ten voeten uit

Het is nu al tijd voor zomerse luchtigheid. Vroeg begonnen en zo consistent alsof we ineens aan de Middellandse Zee zijn gaan wonen.

Door het seizoen, het weer en de waaiende tijdgeest veranderen onze smaakpapillen. 

Was er in het prille voorjaar nog een hang naar degelijke ‘Modest’,  de zomerse temperaturen maken alles weer los, kort, makkelijk en blootig.

Comfy’s 

Comfort is ieders hebbeding geworden. Een trend die voorlopig alleen maar sterker wordt. Een hoge hak kom je nauwelijks nog op straat tegen en voor totaal slim-fit is het te warm. Wijd, wapperende stukken stof, lang of ultra kort met comfy ’s aan de voet.

Dat voetenwerk inspireert nu de kleding en toont een beïnvloeding door elkaar en voor elkaar over en weer. Al langer was er naast de hak de hang naar gemak aan de voeten. De Ugg , de make-over van de regenlaars, de flip flop, de veterschoen, de ballerina, de slipper en sportschoen met als nieuwe toegift ergonomische kwaliteiten.

Ergonomics 

Wat zullen orthopeden en Podo-therapeuten blij zijn als ze het huidige straatbeeld zien. 

Onze voeten hebben een lange tijd nooit zichzelf mogen zijn. Opgesloten in nauwe spitspunten, gepest door een nauwe leest en hoge hak. Dat is voorbij, de tenen krijgen eindelijk vrij spel. Het voetbed biedt ruimte en de schokdempende zolen laten je landen alsof de wereld een grote trampoline geworden is. 

De Gemak schoen is aan een nieuwe episode begonnen. Vroeger de stevige stapper voor ouderen met een steunkous. Nu loopt deze beroemde pasvorm mee in de schijnwerpers en omvatten mannequinvoeten.

In deze roes is, naast de klassieke Memphisto en Teva’s, ook de kleurrijke Croc uit het schoenen archief gehaald. De good old Croc kent al een kleurrijke geschiedenis van bijna 20 jaar. Bedacht als bootschoen eindigde hij jaren geleden als goed voetwerk voor verpleegsters, want zijn eigenschappen zijn verbluffend.

Nu kreeg hij een facelift met een hoge plateauzool, flink wat opsmuk en het logo van Balaenciaga als upper upgrading. Of het loopcomfort daarmee nog hetzelfde is betwijfel ik.          

Goed gesokt en geschoeid

Naast schoenen zijn sokken ook al seizoenen lang een aandachttrekker. Zelfs in de politiek. Zo showde Justin Trudau, Canadese premier, onlangs tijdens een wereldtop zijn Canadeese sokken-epos, zoals Theresa May dat poogt met haar schoenen.

Goed gesokt en geschoeid, daar gaat het deze zomer om en dat zal nog wel even aanhouden. Als je het deze zomer even niet meer weet doe duurzaam en rommel eens in de kast van je partner. Daar vind je vast wel een heerlijk wijd wit overhemd; jeans eronder, bijna klaar…..want waarmee verras je je voeten?

Trakteer jezelf op van die heerlijke comfy-lopers, je danst door de zomer en nog heel lang daarna.

 

Regine Nusselein trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik.  

 

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!