ZOOIKOORTS : Kerst

Het decembergevoel kan voor velen alleen met een zooikoorts van foeilelijke kersttruien, lichtflikkerende kerstmannen en kwistig gestrooide nepsneeuw. Bleef het lange tijd bij servetten, kaarsen en boomdecoratie, nu moeten huis, tuin en mens zelf versierd worden met spullen die sfeerverhogend moeten werken. Als je het aanbod ziet weet je een ding zeker: hier is dringend hulp nodig, het kan niet meer vanuit onszelf.

Dressing Up of dressing down,

Deze maand is bij uitstek kledingmaand met de grootste diversiteit aan stijlen. Ook hier is de ver-casualisering zijn intrede gedaan. De kersttrui lijkt aan een flinke opmars te zijn begonnen.
Ze zijn te koop voor een prijs die vele malen lager ligt dan die van een boek. Meestal in 100% Acryl. Daarmee koop je een echte onvervalste transpiratie trui.
Ik wil hier geen zedenpreek houden. Doe vooral dat waar je blij van wordt, maar koop geen kersttrui in acryl. Er zijn betere opties. Acryl en zeker die goedkope draagt bij aan de plastic soep. Ik ga ervan uit dat niemand die soep als voorgerecht wenst.

Maak van je Kersttrui ‘a memorial piece’

Het enige voordeel van kersttrui dat ik kan bedenken is dat dit kledingstuk een 24 uurs bestendigheid heeft. Prima met sloffen aan je voeten op een pyjamabroek voor het kerstontbijt, daarna op een jeans als Kerst-comfy met stoere laarsjes en ’s avonds party-ready op een kort rokje en high heels. Of je pakt het nog slimmer aan en koopt een XXL uitvoering. Zo heb je een jurk die twee dagen onafscheidelijk feestelijk om je heen hangt.
Mijn advies: Kies er eentje die je echt mooi en goed vindt en daarom jaarlijks gaat dragen. Een ‘memory piece’ dat elk jaar weer een herinnering rijker wordt en daarom waardevol is en blijft.

Zooikoorts is een van de woorden die genomineerd zijn als woord van 2017.
Ik hoop dat het kansrijk is. Want onze onze spullenzooi is een gevaarlijk virus geworden, een aandoening waar nog geen juiste  medicatie voor is gevonden. Ons milieu verdient beterschap.

Regine Nusselein, trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik.

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!