Nieuwe luxe = geen oude

Wil je weten wat in deze eeuw belangrijke indicatoren worden voor mode & kleding? 

Reis snel af naar Arnhem, daar kun je het zien, voelen en horen ” the state of fashion” toont je the searching for the new luxery.

Meer met minder = de nieuwe luxe 

Het is dus een zoektocht, een verkenning van opties en biedt perspectieven aan die het begrip luxe in de 21ste eeuw zouden kunnen worden. Er wordt een nieuwe mindset getoond in allerlei interessante variabelen. Daar waar de modewereld zo goed is in het presenteren van hedonistische hoogstandjes in vooral vorm, gaat het hier om kleding echt beter te maken met respect voor de gehele bedrijfskolom en de drager dus de inhoud en dat is bijzonder ingewikkeld. 

Vorm & inhoud

De vorm ofwel het ontwerp, de makers en het merk waren altijd het belangrijkste. De drager wist amper iets over het fabricageproces, de stofkeuze en het land van herkomst. Die kennis werd niet aangeboden en etiketten werden niet gelezen hooguit voor het wasvoorschrift.

Nu willen we juist dat allemaal weten, want het hoort bij een beschaafd land om mensenrechten en milieueisen te respecteren. Deze expositie gaat dieper in op de informatie van onze kleding maar vergeet de buitenkant natuurlijk nooit. Immers er zijn maar een paar mensen die va , zoiets als, een post-of vuilniszak een mooi  kledingstuk kunnen maken.

Holistisch 

Belangrijk is en blijft ‘circulair denken & doen’, de kringloop waar we het in de toekomst van moeten hebben nu grondstoffen schaarser worden. Daarnaast is het versmelten met technologische opties een nieuwe uitdaging. Dit gaat een nieuwe vorm van verleidingskunst worden. Hier komen dan de buitenkant en binnenkant verrassend goed en uitdagend samen.

De nieuwe luxe is een holistische! Met het mooiste en beste voor mens, planeet en drager als uitgangspunt. 

We kunnen en moeten de grenzen gaan oprekken. Kleding kan nu zoveel meer rollen vervullen dan alleen bedekken en esthetiek.

Vergeet in Arnhem de stad ook niet en het Modekwartier, Klarendalseweg!

 

Regine Nusselein trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik. 

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!