Kleur bekennen in 2019

In de lifestyle wereld, waar kleurverleidingen een belangrijke rol spelen geeft de firma Pantone adviezen. Ze leveren genummerde kleurboeken met  kleurchips. Als iets van tekentafel naar realisatie gaat reist dat kleurnummer altijd mee om misverstanden te voorkomen. Want we kennen denk ik allemaal wel het probleem van ‘kleurinterpretatie’. We zien het allemaal vaak net even anders.

Elke decembermaand rolt er een advieskleur uit hun lab voor het komende jaar.

Strategische & waardevol

Voor 2019 is dat nr 16-1546 geworden ofwel Living Coral, levend koraal dus. Een kleur die we ons misschien niet gelijk goed kunnen voorstellen, immers het is een kleur van onderwater en niet van daarboven. Het lijkt een strategische keuze. Wereldwijd is ongeveer 30% van het oorspronkelijke koraal  al dood. De van origine  rose-rode kleur verbleekt langzaam door vervuiling en temperatuurstijging van het zeewater. Dat is zorgelijk.

Met onze transitie naar vergroeningen en de moeizame onderhandelingen aan de klimaattafels is dit volgens kenners een goede keuze. Een gezond koraalrif is onmisbaar voor visvangst, als basis voor medicijnen en als natuurlijke golfbreker.

Nieuwe huidtint

Het is een zachte subtiele toon met een natuurlijke uitstraling die mooi op onze huid kleurt en zou wel eens de opvolger kunnen worden van die andere saaie huidtinten.

Het symbool van onaangetaste onderzeese schoonheid. Een plek waar al het waterleven zich goed voelt. Een kleur die een belofte in zich heeft, namelijk die van het onderzeese paradijs.

Het is een volwassen kleur. Kinderen zullen hem nooit kiezen. Die kunnen dit nog niet waarderen. Zij houden van felle kleuren omdat ze nog geen subtiele kleurnuance zien. Een hoger onderscheidingsvermogen groeit pas met de jaren evenals ruimtelijk inzicht,  vorm denken en dus kleurnuances.

Regine Nusselein / trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!