Gemaskerd revalideren

De natie is in revalidatie.

Na de lock down volgt een nieuwe fase, die van de revalidatie. Revalideren vraagt om hulpmiddelen. Mondkapjes zullen een verplicht accessoire  worden dat zich kan gaan ontwikkelen tot een onmisbaar modeaccessoire.

Gemaskerd 

Zoals meer creatievelingen begon ook ik in de eerste weken van de lockdown een mondkapjes atelier. Wat richtlijnen van het RIVM, een rol microfibre ( is waterafstotend), badstof voor een comfortabele binnenkant en wat fantasie om er iets leuks van te maken. 

In de tussentijd hebben veel ontwerp-hoofden hetzelfde gedaan en ik kreeg een paar voorbeelden aangereikt waarvan ik dacht; Yes, dat gaat de goede kant op! Want hoe verleiden we elkaar om onszelf genoeg te beschermen als we niet aangesproken willen worden als verpleegster of chirurg. 

Het kan nog veel beter maar ik zag een transparant gecoated scherm met ingebouwde zonnebril. Doeltreffender, duurzamer en comfortabeler  dan een kapje inclusief een extra functie. Het zag er hoopvol uit. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om te bedenken dat hierin ook makkelijk dé app, een thermometer en het nu ontwikkeld 1.mtr 50 armbandje in opgenomen kunnen worden en meer…. De ideeën van Google Glass kunnen opnieuw naar de R&D afdeling.

Een nieuw modeaccessoire is geboren. Zo wil je wel gezien worden want Covid-19 raakt voorlopig niet uit de mode.  

Of zoals de WHO het krachtig verwoordt : niemand is veilig totdat iedereen veilig is. 

Revalideren & socialiseren

Terwijl de wereld zucht onder gebrek aan mondiaal leiderschap is de zoektocht naar het efficiënt beheersen en eindigen van deze pandemie overal ingezet. Een unieke samenwerkingsvorm van ontwikkel- denk-kracht met bright Brains is over de wereld in labs neergedaald, aangestuurd door virologen.

En wijzelf? We hebben leerzame weken achter de rug. Ons aanpassingsvermogen  is flink gegroeid, met thuiswerken en thuisonderwijs kan meer dan we dachten, videovergaderen is reuze efficiënt.

Het besef dat die maakbare wereld er toch niet is, doet een mens nuchter en met weemoed landen in het nieuwe normaal waar zelfredzaamheid weer waarde heeft.

Bufferen 

Toekomstplannen worden overal bijgesteld. Die veranderingsmachine staat op verschillende plekken al volop te snorren in gloednieuwe of revalidatiestand. Post Corona is een internationale nieuwe werkelijkheid, die verbindt en verdeeld. Veel weten we niet en dat is maar goed ook. Het dagelijkse leven zal genoeg blijven verrassen. 

Onze economie wordt als eerste een andere kant opgeduwd. Noodgedwongen zullen we allemaal meegaan. Bufferen wordt een werkwoord. Een reserve opbouwen voor als …. dan….. terwijl we juist het tegenovergestelde gewend waren, flexibel opereren tussen vraag en aanbod. ‘Just in time’ wordt ‘just in case’.

 

De winnaar van deze crisis is het klimaat.

Hadden we voorheen wereldwijd zorgen over  ‘Global warming’,

nu hebben we met één letter verschil de ‘Global warning’ gemeenschappelijk.

Hou je veilig! 

Regine Nusselein trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik. 

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!