Kies Polyester

Wil je in 2018 een bijdrage leveren aan een circulaire economie? Kies dan eens voor polyester. Misschien denk je nu bahh, nee dat ga ik echt niet doen….. lees even door.

Er zijn veel misverstanden over synthetische stoffen. Alles wordt vaak op een hoop gegooid als slecht voor het milieu en onszelf. Dat is niet waar. Van alle synthetische stoffen in de textiel sector scoort polyester het allerbeste.
Er zijn heel veel verschillende soorten in prijs en kwaliteit, dus keus genoeg.

Alle soorten scoren goed. Dit garen is namelijk al een soort recycling, want het is een bijproduct van de olie industrie. Het is 100% te recyclen en daarbij is er geen enkel kwaliteitsverlies, dat is best bijzonder.

PES: van Klassieke witte blouse tot Active Wear

Houd je bijvoorbeeld van een lekkere kraakheldere witte blouse met zo’n messcherpe kraag, maar vind je het onderhoud ook zo’n gedoe, kies polyester. ’s Avonds even door een sopje halen, nat ophangen en de volgende morgen kun je hem zo weer aan. Want polyester hoef je nooit te strijken, het kreukt niet. Je ziet er altijd tip top in uit, zelfs na een vliegreis van 12 uur!
?Het draagcomfort is wel anders. Katoen neemt vocht op, polyester niet.

Sportkleding, zoals leggings, workout- tops en zwemkleding, is meestal verkrijgbaar in polyester of polyamide met elastan (je weet wel die elastische draad die voor de stretch zorgt). Kies je voor polyester in plaats van polyamide dan maak je ons milieu en jezelf blij. Want polyester gaat veel langer mee, het is sterker, houdt de kleur veel langer vast en verdraagt chloride in zwembad water veel beter.

Etikettenwijsheid

Hoe weet je wat je koopt? Kijk in de binnenkant van het kledingstuk, meestal aan de rechterkant zit in de zijnaad een etiket. Dit etiket geeft informatie o.a. over de samenstelling en wasadvies.

Soms worden afkortingen gebruikt. Die van polyester is: pes.
Verwar het niet met polyamide, die afko is: pam.
?Ezelsbruggetje voor polyester/ PES: denk aan ‘persoonlijk’.

Wordt PES jouw persoonlijke keuze in 2018 ?
Laten we in 2018 niet dromen over een DRZM milieu maar het gewoon doen!

Regine Nusselein trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik. 

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!