Geel tegen groen

Als trendwatcher had ik niet kunnen bedenken dat fluo-gele veiligheid-hesjes zo snel een trend zouden zetten. Fluo Geel zet zich af tegen een Groene droom. Als symbool van de ontevreden burger.

 Gele h#sjes

Die gele hesjes willen beslist geen blauwtje lopen. En ‘groentjes’ zijn het zeker niet, want ze weten van doorpakken. Het is de andere kant van de klimaatactivisten. Zij voelen een groeiende ongelijkheid door de z.g. ‘ecotax’. Die is nu van de baan. Maar graag droom ik even weg: stel je voor dat Macron het voortouw had genomen en iedere Fransman een omgebouwde auto in het vooruitzicht zou stellen? Te beginnen bij de minst draagkrachtigen. Zou hij dan op de schouders van de gele hesjes door de straten van zijn stad zijn gedragen en onder de Arc de Triomf toegezongen?    

De wereld raakt verdeeld in ‘klimaat-ontkenners’, ‘klimaat-pessimisten’, ‘klimaat- realisten’ en twee groepen van klimaat-activisten. De ene groep wil dat er meer gebeurt. De andere groep keurt alles af. De omslag naar een circulaire wereld gaat beslist niet geruisloos.

Elektrisch rijden.

Waarom worden elektrische auto’s met flinke subsidie ondersteund voor mensen die dat toch wel kunnen betalen? Met zo’n auto is de benzinepomp niet meer nodig en draag je dus ook geen brandstof accijns meer af. 

En zo is, een beetje grof gezegd, de gewone benzinerijder de klos. Die moet meer gaan betalen voor zijn brandstof. De rijder van de gesubsidieerde elektrische auto betaalt helemaal geen “brandstof” accijns meer en ontvangt ook nog andere fiscale voordelen. 

Een onhandige beleidsmanoeuvre, lijkt me. Want wie betaalt, bepaalt nu niet, maar wordt gestraft. 

Waarom wil de politiek ons niet allemaal subsidiëren, dat zou een mooie  vorm van actief participeren zijn. Ook een mooi gebaar in deze december- cadeaumaand. 

Heel wat auto’s kunnen omgebouwd worden naar elektrisch. Het kost alleen ontzettend veel geld. Ik deed een poging, vroeg een offerte en schrok ( € 20.000 – 30.000 !) .

Stel dat we allemaal geholpen worden om onze oude auto om te bouwen. Zo zakken we gelijk flink in de Co2 uitstoot,  krijgen onze “oude” auto’s een flinke herwaardering en voelen we ons allemaal een beetje beter . Wie, wat en hoe betalen we de transitie naar vergroening? Vast staat nu al dat het een kostbare nationale verbouwing zal worden.

Gedragsverandering.

De luchtvaartmaatschappijen kregen ooit vrijaf van kerosine belasting om het vliegen te stimuleren. We zien allemaal waar dat op is uitgelopen. Vliegen naar Barcelona is goedkoper dan met de auto of de trein naar Groningen! Hoe gekker willen we het nog maken?

Subsidie op vliegtuigbrandstof is niet alleen totaal overbodig geworden, die zou juist extra belast moeten worden, want is veel vervuilender dan gewone benzine.

Het bedrijfsleven weet als geen ander dat een bedreiging in veel gevallen juist nieuw kansen biedt naar beter, maar waar blijven die?

Zij hadden ons met een nieuwe toverformule allang moeten verrassen. Waar blijven toch die producten die verleidelijk mooi zijn, steengoed en in het gebruik helemaal circulair?

Klimaatconferentie

Deze week is de klimaatconferentie in Polen. Wat de resultaten en de slotverklaring gaan worden weten we nog niet maar de filosoof Slavoj Zizek wordt nu al veel geciteerd met deze uitspraak:

Wij kunnen ons het einde van de wereld beter voorstellen dan het einde van het kapitalisme. 

Regine Nusselein trendwatcher duurzaamheid. Graag bronvermelding bij hergebruik.

Recente berichten
error: Deze inhoud is beschermd!